Det anbefales at efterisolere boligen

Da der er kommet et stort fokus på at mindske varmetabet fra bygningskonstruktioner, så er det vigtigt, at man får efterisoleret boligen. Det er især en god ide, at efterisolere gamle huse, da de med årene bliver utætte således, at der kommer træk ind. Mange går op i, at man skal efterisolere bygninger, da der er kommet et politisk opråb om, at spare på det samlede energiforbrug i samfundet. Det er en god ide, at man går sin bolig igennem og finder ud af hvilken slags efterisolering, der vil være godt for boligen. Der findes forskellige typer af isolering, heriblandt tagarbejde, bygningsisolering, loftisolering, hulmursisolering, gulvisolering samt imprægneringsopgaver.

Værd at vide om efterisolering:

Der er mange fordele forbundet med at efterisolere boligen. Efterisolering er bl.a. med til at beskytte familier mod kulde, er med til at holde på varmen, bidrager til et bedre indeklima og sørger for, at man kan blive boende i boligen i lang tid. Efterisolering er især vigtigt i forbindelse med vintermånederne, da jo koldere det er, jo koldere vil det også blive i boligen, når vinden kan komme ind i revner og sprækker. Når man isolerer huset, så opstår der en god og solid isoleringsevne i boligen. Denne isoleringsevne bliver lavet, fordi luften bliver ”pakket” ind i isoleringen. Imellem isoleringsfibrene er der stillestående luft indkapslet således, at varmen forhindres i at kunne sprede sig. På denne måde får man vindtætte, åndbare og solide bygninger, da varmen ikke slipper ud af revner og sprækker.

 

Der er mange ulemper forbundet med et dårligt isoleret hus. Der er stor risiko for, at der kommer mug og fugt, da varme slipper ud af husets revner og sprækker. Indeklimaet er også i ubalance, hvilket kan være med til, at gøre beboerne i boligen syge. Hvis mug og fugt får lov til at overtage boligen, så kommer det især til at gå udover beboernes helbred. Så længe der er mulighed for, at en bolig kan blive sundhedsskadelig for familien, så bør man ikke opholde sig i huset. Det kan især være farligt for små spædbørn eller ældre mennesker, som ikke har et lige så robust immunforsvar som unge og voksne mennesker.

Hvilken betydning efterisolering har:

Efterisolering har en stor betydning for om folk har lyst til at bo i boligen eller ej. Det er sær vigtigt, at man har et godt og isoleret luft. Hvis loftet ikke er isoleret, så kan varmen slippe ud, uden at folk lægger mærke til det. Indervæggene i boligen kan sagtens være varme, selvom loftet ikke er isoleret. Det er denne fælde som folk godt kan falde i, så de ikke lægger mærke til, at varmen slipper ud af boligen. Man finder typisk ud af at der er noget galt med isoleringen, når man får sendt varmeregningen. Når man varmer et hus op, så vil varmen altid stige op ad. På denne måde bliver hele rummet opvarmet. Varmen slipper meget hurtigere ud, hvis der ikke er isoleret. Hvis man gerne vil spare på varmen, så kan man lige så godt også tage et kig på boligens hulmur. Man kan spare mange penge ved at efterisolere hulmuren. Behovet for hulmursisolering er især gældende for ældre boliger. Ifølge diverse isoleringsproducenter er det vigtigt, at man får efterisoleret boligen. Det er især de første 5 cm af efterisoleringen som er varmebesparende. Hvis du er i tvivl om hvad der bør blive isoleret, så anbefales det, at du kontakter en isoleringsproducent. Isoleringsproducenterne er erfarne indenfor dette område og kan give den bedste vejledning som muligt. Spar på varmeregningen med det samme og undgå varmeudslip fra boligen. Kilde: https://www.papirisolering.dk/isolering/