Det aktive liv i Grønland

For ca. 4 år siden flyttede min familie til Grønland. Familien består af 3 friske sønner i alderen 7-14år, min mand og jeg.

Vi flyttede til Grønland pga. arbejde, men også for muligheden at komme ud i den smukke grønlandske natur. Vi er en aktiv familie, der altid har taget på ture i naturen.

Vi bruger ofte vores weekender i den fantastiske Grønlandske natur. Enten på hundeslæde, vandreturer eller på vores ATV’ere.

Dette indlæg har til formål at hjælpe dig, der planlægger en ferie i Grønland. Jeg vil komme med gode steder at tage hen, fidusser til at gøre opholdet nemmere m.m.

Lad os starte med de Grønlandske ”must see”.

Så snart du træder ud ad din fordør, er du omgivet af den smukkeste natur. Det er en af Grønlands absolutte charmer. Så bare at tage en gåtur i det område du bor i, vil være en oplevelse for sig selv. Ønsker du at få det hele ud af Grønland vil jeg anbefale dig at tage på følgende turer:

  • Midnatssejllads til is fjorden ved Illulissat.
  • Blomsterdalen ved Tasiilaq
  • Kajaktur ved Aasiaat – mulighed for at opleve hvaler
  • Hundeslæde fra Kangerlussauq til Sisimiut
  • Fjeldtoppene ved Nuuk

Alle ovenstående turer er helt unikke og viser dig virkelig den bedste side af Grønland. Når du ankommer til Grønland, kan du kontakte den lokale guide. Han/hun skal nok være behjælpelige med at planlægge dine turer.

Madoplevelser i Grønland

Er du vild med retter med fisk?

Sunrise-over-the-greenland

Så er Grønland lige et land for dig. Der findes restauranter i alle prisklasser og kvaliteter. Er du på udkig efter en gastronomisk madoplevelse vil jeg anbefale dig at besøge: Qooqqut Nuan. De serverer alverdens retter hvor hovedingrediensen altid er frisk fanget fisk. Udover en utrolig madoplevelse er selve sejlturen hen til restauranten en oplevelse for sig selv.

Er du til mad der er flot anrettet og hvor der bliver kræset om detaljerne? Så vil du elske restaurant Ulo i Illuissat. Igen er den friske fisk i hovesæde, men omgivelserne og selve serveringen er helt fantastisk her. De har også et stort udvalg af lokale Grønlandske øl. Tjenerne er meget venlige og gode til at guide dig til at vælge den øl der passer bedst til dit måltid.

Indkøb i Grønland

Der er forskellige indkøbs muligheder i Grønland. En af de mest kendte kæder er Pisiffik.gl. Det kan sammenlignes med danske Salling Group.

Vi foretager alle vores hverdags køb her, da de sælger alt hvad man har brug for.

Udover dagligvarer køber vi også det meste af vores drenges tøj i Pisiffik.gl. Når man lever et aktivt udendørs liv, kan man ikke undgå at tøj bliver hurtigere slidt end normalt. Pisiffik.gl tilbyder et stort udvalg af børnetøj i god kvalitet og til billige priser. På den måde undgår vi at bruge alle vores penge på nyt tøj til vores drenge. Du kan se deres udvalg af børnetøj i Grønland på deres hjemmeside, eller besøge en af deres butikker som ligger rundt omkring i hele Grønland.

Grønland er også kendt for deres skindforarbejdning. Du kan derfor i de grønlandske byer, finde skindvarer i kendte mærker. Der er en velholdt Grønlandsk tradition omkring skindforarbejdning. Grønlænderne sætter stor fokus på at have respekt for dyret, mennesket og historiens gang. I Grønland kan du købe sælskind med god samvittighed.

Den Grønlandske sælskindsproduktion er nemlig undtaget EU’s forbud omkring sælskind.

Hav respekt for naturen

Jeg håber virkelig du vil nyde Grønland, den Grønlandske natur og Grønlændernes gæstfrihed ligeså meget som vi gør. Jeg har dog en enkelt bøn til dig. Hav respekt for naturen og pas på dig selv.

Grønland har 12 fredede områder, hvor der lever vilde dyr som er minimalt påvirket af mennesker. Prøv så vidt muligt ikke at forstyrre dyrene, bare for at få det perfekte billede.

Smid ALDRIG dit affald i naturen og heller ikke dine cigaretskodder.

Når det er sagt, håber jeg selvfølgelig du får en fantastisk oplevelse og bliver ligeså forelsket i Grønland som vi er blevet.