Er et forbrugslån noget man bør holde sig fra eller give en chance?

Man hører det alle steder: man aldrig tage et forbrugslån. Det er okay at låne til huset eller til bilen, men de små klatlån, dem skal man holde sig fra. Det synes i hvert fald at være den gennemgående tanke, men er det nu også rigtigt? Bør man altid holde sig fra at lave et mindre privatlån?

Faktisk nej. Der kan være mange gode grunde til at tage et kviklån eller et privatlån. Grunden til at de har fået et så dårligt ry, er at mange enten tager dem af de forkerte grunde eller tager dem uden at gøre sit forarbejde. Hvis man ikke gør det med en vis form for ansvarlighed, så ender man med at kunne komme i mange problemer økonomisk.

Hvis man dog tager sig sine forholdsregler, så kan et privatlån hjælpe i forskellige trænge situationer. Det er nemlig dyrt at leve i den moderne verden, og af og til er lidt ekstra håndøre hvad vi har brug for. Det kan for eksempel være at bilen bryder sammen, eller at tv’et går i stykker. Så er man måske nødt til at dykke ned i sin opsparing som ellers skulle have været brugt på ferien.

Så står man dermed med en skuffet familie som skulle have haft en dejlig tur til Italien som de nu aldrig får. I en sådan situation kan det være en god ide at tage et kviklån, så længe man tænker sig om. Det er nemlig også vigtigt at man huske at leve og hygge sig.

Hvis du vil tage et privatlån, så skal du lægge et godt budget inden

En af de største fejl som folk begår, er ikke at have styr på deres økonomi. Det kan være et stort nok problem i sig selv, men det bliver et endnu større problem hvis de vælger at tage et lån. Hvis man tager et lån blot for at lukke små huller i ens finanser, så vil man ende med at få endnu flere og større huller.

Derfor er det første man skal gøre at gå igennem ens økonomi, og man skal gøre det meget grundigt. Man skal finde alle de steder hvor man unødvendigt bruger for mange penge, og derefter skal man lægge et stramt budget for sig selv.

Ofte vil mange opdage at de faktisk har mange flere penge at gøre godt med, hvis de fjerner disse udgifter. Derefter vil det være meget nemmere at passe et eventuelt afdrag ind.

Et privatlån kan fungere som en omvendt opsparing

I de fleste tilfælde sparer man op inden man køber noget, men hvis man har brug for noget lige i dette øjeblik, så kan man tage et privatlån og betragte det som en omvendt opsparing. Det betyder at i stedet for at lægge til side hver måned til en opsparing, så kan man betale af på lånet. Det er dog en god ide at gøre begge to. Det er en god ide at have en opsparing.