Find det bedste foder til din gnaver

Står du og overvejer at skaffe dig en gnaver selv. Eller måske har dine børn plaget i længere tid om at få en kanin eller en hamster, og du har endelig givet lov. Så er der flere ting, I skal have styr på, samtidig med at I går i gang med købet. Det gælder for eksempel et godt bur, den kan bo i, de rette forhold til dyret og underholdning.

 

Men noget af det vigtigste i den forbindelse er, at du sørger for, at det nye familiemedlem får det rigtige at spise. Og det er lidt forskelligt, hvad din gnaver skal have at spise, alt efter hvilken type den er. Samtidig er der også nogle ting, som forskellige gnavere godt kan spise det samme af. Det gælder for eksempel gulerødder eller hø.

 

Hvilken gnaver skal det være?

Inden I går ud og køber en kanin, hamster, marsvin eller måske en chinchilla, så find lige ud af, hvad der giver mest mening for jer som familie. Vil din datter rigtig gerne have en kanin, er det vigtigt, at der er mulighed for, at kaninen kan få plads og eventuelt et bur udendørs, for den skal have det godt. Hvis I bor i lejlighed, er det måske smartere med en hamster eller marsvin.

 

Når I har valgt en gnaver, så gå i gang med at finde ud af, hvad sådan en spiser, hvornår og hvordan den spiser. Og ikke mindst hvornår i livet den skal have skiftet kosten. Det er også en god måde for jer som familie at lære barnet lidt om, hvordan man passer et dyr, og I kan alle sammen blive klogere på netop dén race.

 

Nogle typer af foder passer bedre til en type gnaver end andre, og nogle mærker kan levere både til marsvin, hamstere og kaniner. Det gælder for eksempel mærket Burgess Excel, hvor I både kan få snacks, spisehø og almindeligt foder til dyrene.

 

Gode råd ude fra

Det er en god idé at have en dyrlæge tilknyttet, når I køber en lille gnaver. Her kan I også roligt tage imod råd omkring foder til den nye gnaver. Men tag alligevel internettet i brug i processen om at finde det gode foder. For det kan være, at dyrelægen anbefaler noget foder, som er dyrt, eller han bare sælger det dyrere, end I kan få online.

 

Eksempelvis med foder fra Burgess Excel kan det fås meget billigt online. For eksempel koster 10 kilo Burgess Excel kaninfoder kun 250 kroner. Der kan altså være penge at spare, hvis du lige får tjekket ud, hvad tingene koster online også. Det kan også være, at I finder muligheder for at lave eller hente foder selv.

 

For eksempel når det gælder spisehø eller hø til buret. Kender I måske nogle på en gård, hvor I kan få fat i noget, så er det lige så lækkert, som det I kan købe i butikkerne.

 

Læs mere om Burgess excel foder til kaniner, marsvin og andre gnavere her, og find det, der passer til lige netop din gnaver.