Fix din iPhone hvis den er gået i stykker

Selv med cover og beskyttelse på din iPhone kan du stadig være uheldig at smadre din skærm. Der er også andre ting, som mange oplever problemer med i løbet af deres tid med en smartphone.

En af de mest normale ting der går i stykker på en iPhone er opladerstikket, og det skyldes oftes ganske enkelt slid. Til at starte med begynder den at gå ind og ud af opladning hurtigt. Senere hen begynder den slet ikke at ville oplade til tider, og du skal sidde og rykke stikket ind og ud, trykke op og ned på det bare for at få den til at oplade. Det ender tit med at den til sidst slet ikke vil oplade. Dette kan også skyldes en opbygning af støv og skidt oppe i selve stikket, og det kan du selv rense ud nemt med en tandstik eller lignende. Det er dog ikke altid at dette virker, og opladeren er død.

Send telefonen til reparation

Der findes et hav af grunde til at din smartphone ikke længere fungerer, som den burde. Heldigvis er der ofte mulighed for at få den repareret, og du behøver ikke ud og finde en ny telefon. Hvis du stadigvæk er dækket med en garanti, applecare eller lignende, så få den sendt til reparation. Hvis garanti er udløbet kan du få den sendt afsted til en professionel reparatør af smarphones, fx findes der dygtige firmaer, som kan klare en billig reparation af en iPhone i Århus, eller alle andre byer.

Reparer din egen telefon

Mange gange kan det sagtens betale sig at få en professionel til at kigge på din telefon. Der er dog også en masse, som foretrækker at prøve selv. Det kræver en del tålmodighed, stille hænder og lidt mod at åbne sin egen telefon op. Hvis du slet ingen erfaring har med at reparere elektronik, så vil jeg bestemt ikke anbefale at du starter med en dyr telefon, for hvis noget går galt, så er det en dyr lærestreg.

Der findes et hav af gode guides, både med video og billeder, som du kan benytte dig af, hvis du vil reparere din egen smartphone. Lad for guds skyld være med bare at åbne din telefon uden at at have læst op på det først, da dette er dømt til at gå galt.

Et par gode tips til at komme igang med reparation af en iphone eller samsung smartphone kommer der her:

  1. Forberedelse er uhyre vigtigt. Find guides og det helt rigtige værktøj til opgaven. Du kan finde værktøjet nemt og hurtigt på internettet. Det samme gælder for guides. Her kan iFixit.com også varmt anbefales.
  2. Pas på alle de små dele. Der er ikke noget mere ærgerligt end at miste en enkelt lille skrue, og derfor ikke kunne samle sin telefon igen. Sørg endelig for at du har styr på de små ting, når du tager det hele fra hinanden.
  3. Tag det stille og roligt. Lad være med at rive i noget som helst, hvis der er noget der sidder lidt fast. Hvis du bliver irriteret eller utålmodig, så tag en fem minutters pause.
  4. Til sidst bør du altid dobbelttjekke at det hele virker som det skal, inden du skruer det hele sammen igen.