Hvordan skal jeg vælge a-kasse?

Hvilken a-kasse man skal være en del af, og hvad priserne er på de forskellige a-akasser, er sjældent noget, vi danskere tænker over, før vi står i situationen, hvor vi rent faktisk har brug for en a-kasse.

 

Derfor kan det være en stor fordel, at man allerede langt tidligere har taget stilling til, hvilken a-kasse man får brug for på sigt, hvilke rettigheder og fordele man kan benytte sig af, og hvordan ens arbejdsliv kommer til at se ud.

 

På den måde er du klar over dine rettigheder, hvis du en dag skulle blive fyret for eksempel, og skal ikke først der til at finde frem til, hvordan rettighederne ser ud, og hvilken a-kasse det bedst kan betale sig at blive medlem af.

Få hjælp ude fra

Fordi a-kasse-junglen kan være svær at finde rundt i, kan det være en fordel at søge lidt hjælp ude fra, inden du beslutter dig for at vælge en bestemt a-kasse til en bestemt pris.

 

Du kan for eksempel finde ud af, hvilken fagforening det giver mening for dig at have, og derigennem vælge den a-kasse, de benytter sig af. Ofte hænger de to ting nemlig sammen, og fagforeningen siger gerne god for a-kassen de har valgt, med de fordele der nu følger med.

 

Desuden så tag et kig på, hvad du selv har brug for på sigt. Tænk over, hvilket arbejdsliv du er på vej ud i, hvordan du ser dit liv om 10 år, og hvordan arbejdsforholdene i din branche er. Tag derefter kontakt til de forskellige a-kasser og hør, hvad de kan tilbyde. Måske bliver du overrasket over blandt andet priser, rettigheder og så videre. Ofte kan sådanne steder være mere behjælpelige, hvis du ringer og virker interesseret i deres produkt. Og det kan komme dig til gode som kunde.

Find det gode overblik

Se mere om a-kasse priser her. Det kan hjælpe dig et langt stykke ad vejen på at blive klogere på, hvad de forskellige a-kasser indeholder, og ikke mindst hvad de koster at være medlem af. Det er som regel det vigtigste. Og her har du mulighed for at se det hele.

 

Blandt andet kan du se nærmere på:

  • Om den er gratis for studerende
  • Om man skal være medlem af fagforeningen
  • Priserne
  • Hvad der er af fordele
  • Om der er mulighed for lønsikring.

 

Nogle af de ting kan være mere skæbesvangre for andre, når man skal vælge a-kasse, men ofte er blandt andet fordelene værd at kigge en ekstra gang på og sammenligne. For selvom du ikke lige tror, du får brug for det – og ikke har brug for det lige nu – så kan det blive aktuelt længere henne i dit jobsituation eller eventuelt uddannelse.

 

Det samme gælder lønsikringen. Står du og er stadig under uddannelse, er det måske ikke lige det, du går mest op i lige nu, men det kan blive super aktuelt, når du har været et par år på arbejdsmarkedet. Så kig lige efter en ekstra gang.