Leg og sjov er godt for dit barn

Når dit barn rammer omkring de tre måneder, så er det ikke længere nok for dem, at ligge der og kigge på dit kærlige ansigt. De vil lege, bevæge sig og have det sjovt. Det som vi, voksne, kalder Leg, ligger helt naturligt i vores instinkter som mennesker, og driver os til at lære. Al denne leg bruges til at finde ud af, hvordan alt virker og hænger sammen. Derfor er al leg som barn om at udforske og udvikle sig.

Det kan være svært at bedømme hvilket legetøj, som er godt for babyen, men her kan du få et par gode idéer til, hvad du kan finde til dit dejlige barn.

 

  • Bidelegetøj. Babyer kan godt lide at bide ting, når deres tænder skal ud. Bidelegetøj er et legetøj designet til lige netop dette formål. Når babyen bider på et bidelegetøj giver den en form for behagelighed og lettelse. Babyer kan også gøre brug af bidelegetøj FØR den første tand viser sig. Udover en befriende følelse og lettelse, så hjælper det også til at fremme tungebevægelse.
  • Sansegynge. En sansegynge er et genialt stykke legetøj. Udover at kunne have sjov i den, kan den derudover også bruges som en yderst behagelig vugge. Én af de geniale ting ved en sansegynge er, at den stimulerer alle tre af de primære sanser. Disse sanser er kinæstesisansen, følesansen og labyrintsansen. Alle disse tre sanser ligger grundlaget for dit barns motoriske udvikling.
  • Rangler. Babyer ELSKER rangler. Der findes er utal af forskellige slags rangler, hvor nogen har lyd, andre har lys. Nogle har begge dele, eller ingen af delene. Nogen af lavet et bløde materialer og andre af hårdere. Alle babyer er forskellige, og din baby skal nok vise det, når den rigtige er i hænderne. Gå med fordel efter en rangle, som er nem at rense og vaske fra sjavl og spyt.
  • Børnebøger. Det er vigtigt at læse til og tale med dit barn, da dette er grostenen for deres indlæring af sprog og deres ordforråd. Her kan du fx kigge efter bløde bøger og bøger med sjove egenskaber, som gør det sjovere for dit barn at blive suget ind i fortællingen, og så de nemmere kan danne sig en idé om, hvad de forskellige ord betyder.
  • Aktivitetstæppe. Der findes rigtig mange forskellige aktivitetstæpper på markedet, og det er igen meget smag og behag her. Vælg den du synes bedst om. Der er mange af dem som kommer med en masse tingeltangel til at hænge ovenover. Hvis dette bliver for meget for baby, så kan du evt tage det væk til at starte med, og tilføje dem stille og roligt tilbage, og se hvordan baby reagerer.

Du kan også finde en masse sjove ting og sager i hjemmet, som kan bruges som legetøj. Det behøver nødvendigvis ikke være noget nyt og dyrt. Det kan fx være en nøglering, en træ-grydeske en gammel papkasse eller andet. Bare sørg for at der ikke er små løse dele på, som kan sætte sig fast, eller andet.