Ny bil – her er en huskeliste

En bil er højst sandsynligt det andetstørste køb du kommer til at lave, lige efter huskøb, derfor er det yderst vigtigt at du får købt den rigtige bil, så du ikke kommer til at fortryde det senere hen. Her kan du se nogle punkter, som du kan overveje i forbindelse med dit bilkøb, der kan hjælpe dig til at vælge den helt rigtige bil.

Budget og prisklasse

Det første du bør overveje er hvad dit budget er. Det er trods alt det der bestemmer, hvilke biler at du kan vælge imellem. Med i denne udregning skal du også overveje brændstof, skat og ikke mindst bilforsikring. Sammenlign priser på bilforsikringer her. Der findes også en masse smarte hjemmesider, hvor du kan få hjælp til at danne dit budget til bilen. En gammel tommelfingerregel til dit budget, hvis du skal tage et billån er, at din månedlige afbetaling ikke bør være højere end 20% af din udbetalte løn.

Ny, brugt eller leasing

Når du har fået dit budget på plads, så kan du bestemme dig for, om du vil købe brugt, helt ny bil eller om du vil lease. Der er naturligvis fordele og ulempe ved alle tre muligheder. Ved leasing er nogle af fordelene blandt andet, at du i de fleste tilfælde ikke skal ligge, eller i hvert fald ikke så meget, i start beløb. De månedlige afbetalinger er også mindre, og derfor kan du få råd til at køre en dyrere bil, end hvis du nu skulle købe en helt ny bil. Ulempen ved at lease er naturligvis, at du står uden en bil, når din leasingperiode er overstået. Hvis du køber en ny bil, så står du til sidst med din helt egen bil, og du har derfor også flere muligheder, når det kommer til at modificere din bil og så videre.

Hvilken type bil

Når du har fået styr på budgettet, og du har fundet ud af om du skal lease, købe nyt eller brugt. Du skal derfor også gøre op med dig selv, hvilken type bil du egentlig har brug for. Nogle af de tanker du bør gøre dig er fx om du skal bruge bilen primært til at køre rundt i storbyen. Skal du køre 100-vis af kilometer på motorvejen til og fra arbejde. Er du et rigtig naturmenneske, som skal ud og køre en masse off-road eller skal du have en stor familiebil med plads til 6-9 mennesker? Dette er nogle af de tanker, som virkelig kommer til at afgøre hvilken type bil, som du rent faktisk har brug for. Det er uhyre vigtigt, at du vælger den rigtige bil til dine behov. Det er så stor en investering for de fleste, at man ikke har råd til at vælge den helt forkerte bil. Der er dog også mange biler, som er lidt midt imellem. De kan være et godt valg, hvis man gerne vil ramme lidt af de forskellige krav. Kig rundt på internettet, tag ned i de forskellige bilforhandlere og tal med. Se hvilke modeller der er, og hvad de forskellige kan gøre for dig.

Tag dig god tid, og lad være med at skynde din beslutning for meget. Held og lykke.