Se her, hvilke kosttilskud du bør tage

Hvis du er i tvivl om, hvilke kosttilskud du bør tage, er det altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler. Det er dog ikke dumt at læse op på tingene på forhånd, så du har den nødvendige baggrundsviden til selv at træffe valgene. Læs her, hvilke kosttilskud du bør tage.

Når du henvender dig til en ekspedient i din lokale helseforretning, kan du få hjælp og vejledning til, hvilke kosttilskud du bør tage. Det er dog alligevel en god grund at læse lidt op på det, så du har styr på, hvad kosttilskud, vitaminer og mineraler rent faktisk kan gøre for din krop.

Kosttilskud kan bestå af en lang række forskellige ting – lige fra CBD-dråber til proteinpulver. Det handler naturligvis om at vælge det kosttilskud, der giver mest mening i netop dit tilfælde, så du altid får det absolut bedste på markedet.

A-vitamin

A-vitamin er et vitamin, der opløses i fedt, og derfor er vitaminet ofte at finde i fed mand. Disse vitaminer bliver lagret i de fedtdepoter, der er i kroppen, og de bliver anvendt, når kroppen har behov for det. De lagres i kroppen, og der kommer da også ofte for mange af dem, da de ikke bliver udskilt på samme måde, som vitaminer der opløses i vand.

Generelt findes der to former for A-vitaminer. De kaldes for henholdsvis carotenoider og retinoider. Retinoider forekommer primært i animalske fødevarer, mens carotenoider forekommer i vegetabilske fødevarer.

B-vitamin

Et B-vitamin er ikke bare ét vitamin, men en betegnelse for flere vitaminer der tilhører den samme gruppe. De er vigtige for, hvordan energien bliver omsat i din krop, ligesom de også er med til at bidrage til, at hud og hår bliver vedligeholdt. Det er altså vigtigt, at du får nok B-vitamin, hvis du vil være frisk og sund.

C-vitamin

C-vitamin er er betegnelsen for et stof, som kaldes for ascorbinsyre, og det er et vitamin, som er en antioxidant, hvilket betyder, at den er utroligt vigtig for kollagenproduktionen, som foregår i vævet i din krop. 

Det er et protein, som sammen med elastin er med til at danne de store fibre, som binder dit væv sammen. Det er altså virkelig vigtigt, da vi ville falde sammen, hvis ikke vi havde C-vitamin i kroppen.

D-vitamin

D-vitamin er et vitamin, som sørger for at calcium og fosfat aflejres i din krop. De er grundlæggende bestanddele af både knogle- og tandvæv, hvorfor det er vigtigt, at du får D-vitamin, da det er afgørende for opbygningen af dine knogler. Samtidig har D-vitamin stor betydning for, ast dit immunforsvar fungerer optimalt.

Herudover er det naturligvis vigtigt, at du spiser optimalt og får nok afveksling mellem de forskellige råvarer, du indtager. Det er vigtigt, så du er sikker på, at du får alle de mange forskellige vitaminer og mineraler, din krop har behov for.