Derfor er det smart med skiltning på arbejdspladsen

Der kan være så mange gode råd, når man er chef og skal skabe det bedste arbejdsmiljø for ens ansatte. At skilte på arbejdspladsen er endnu et godt råd – læs med hvorfor.

Det gode overblik

Når potentielle kunder kommer ud til jeres arbejdsplads, er det rart, hvis det er nemt at navigere rundt. Dette kan du hjælpe dem med, hvis du skilter korrekt. Det er f.eks. klogt at opsætte skilte med ”produktion”, ”administration” eller ”chefkontor”, så den potentielle kunde nemt kan danne sig et overblik over, hvad der foregår hvor. Samtidig kan det også være klogt at skilte med, hvor badeværelserne befinder sig, da dette også kan hjælpe den potentielle kunde, når trangen opstår. Det kan f.eks. være, at I sidder til et møde sammen, men kunden pludselig skal tisse og må forlade lokalet. Her kan det være smart, hvis badeværelset er nemt at finde – ellers kan det næsten blive en ubehagelig oplevelse, når man under stress og pres skal finde toilettet.

Det gode indtryk

Det giver ikke blot et godt overblik, men også et godt indtryk, over for en potentiel kunde, hvis der er skiltet korrekt. Du kan f.eks. have korrekt skiltning på døren ind til kontoret, så kunden er sikker på, han eller hun er ankommet til det rette sted. Men det kan også være klogt at skilte inde på kontoret, hvis man vil give det bedste indtryk over for en kunde. Det kan give et indtryk af, at der er styr på det, hvis der hænger et stort skilt med firmaets logo, for hvem får lavet et stort, flot logo, hvis det hele kører dårligt?

Den rette arbejdsindstilling

Det kan også være godt for arbejdsmiljøet, hvis der er skiltet rundt omkring. Når de ansatta passerer gennem døren, hvor der står produktion, kan det underbevidst give dem et boost i forhold til arbejdsindsatsen. Hvordan det? Jo, fordi de ansatte vil læse skiltet – igen, bevidst eller ubevidst – når de passerer det og lagre ordet ”produktion” i hjernen, som gør hjernen klar til at producere noget. Det samme kan gælde for ordet ”administration” eller ”kantine”. De ansatte kan blive bedre til at slappe af i pausen, hvis de ved, de lige er gået ind i kantinen. Det kan også hjælpe dig selv, hvis du har skiltet med ”chefkontor” på din dør. Du vil også læse skiltet og ubevidst blive mere klar til at styre ledelsen.

Arbejdsmiljøet er vigtigt

Man skal ikke springe over, hvor gærdet er lavest, når det kommer til kontorindretning. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke omgivelser man placerer sine ansatte i. Skiltning er bare en af de ting, der kan hjælpe til et bedre arbejdsmiljø, men det er også vigtigt at istandsætte andre faktorer som korrekt belysning, lyddæmpere, planter, hæve/sænke-borde og lignende. Når du giver dine ansatte gode arbejdsvilkår, så arbejder de også bedre, og det kommer i sidste ende til din fordel. Håber, du har fået noget ud din læsning og er klar til at skilte på arbejdspladsen!