Gode grunde til at vælge en WordPress hjemmeside

Leger du med tanken om at lave din egen hjemmeside? WordPress hjemmesider er nemme at oprette, endnu nemmere at vedligeholde og ikke mindst kan det være et glimrende gratis alternativ til store, dyre og skræddersyede hjemmesider.

Hvad er WordPress egentligt?

WordPress er systemet bag 27% af verdens hjemmesider – Du læste rigtigt! Det er et content management system, som typisk forkortes til CMS. Et CMS er et stykke software, der lader dig kreere og administrere dit digitale indhold – Typisk på en hjemmeside som fra WordPress.

Du har kunne lave semantisk publicering med WordPress siden 2003, hvor det startede som en blog-platform med fokus på de gældende webstandarder, brugervenlighed og selvfølgeligt design. I grove træk er det stadigvæk nogle af de største grunde til, at WordPress er så enormt populært.

Det er desuden gratis at lave en WordPress-hjemmeside, og systemet er baseret på open source-teknologi. Det eneste, du kommer til at betale for, er hvis du har købt et domæne hos en ekstern aktør, der sælger hosting og domæner. Det hænder blandt andet, når du gerne vil have et unikt domæne til din Wordpress-hjemmesider. Der er også enkelte skabeloner, der koster penge.

Hvad er din hjemmesides formål?

Inden du kaster dig ud i at lave en WordPress-hjemmeside, bør du gøre dig nogle korte tanker om, hvilket formål din hjemmeside skal tjene. Er du på udkig efter en personlig blog, har din virksomhed brug for en ny hjemmeside, eller vil du åbne en webbutik?

Alt er muligt med en WordPress hjemmeside. Overvejelserne er bare vigtige, når du skal starte på din nye digitale platforme. Når du ved, hvad din hjemmeside skal bruges til, kan du nemlig pejle dig ind på forskellige temaer, der bedst tjener dit formål, samt plugins, der hjælper dig mod dit mål.

Er du fotograf, vil du med sandsynlighed foretrække et tema, der understøtter en meget visuel profil, så du kan bruge din hjemmeside som værende din portfolio. Sælger du skistøvler, er den samme platform med sandsynlighed ikke relevant for dig. Der er temaer nok at vælge i mellem, og du kan også se eksempler på, hvordan andre bruger de forskellige skabeloner.

Nemt at vedligeholde din hjemmeside

En af de helt store fordele ved WordPress hjemmesider er, at de er nemme at vedligeholde – Her kommer vi tilbage til CMS-aspektet af systemet. Mange, der får udviklet avancerede hjemmesider af professionelle, kan frygte, at der kommer en stor digital hængelås på, og der aldrig kan ændres på hjemmesiden igen. Det er da også sjældent tilfældet, heldigvis. Men med WordPress er du sikker på, at du altid selv kan redigere i din hjemmeside, når der er behov for det.

Det kan være, din virksomhed har fået nye ansatte, der skal have deres billede på hjemmesiden, at du vil oprette nye undersider med en FAQ eller handelsbetingelser, eller at din webshop trænger til en ny produktkategori. Alt det, kan du klare på WordPress med få klik. Det kræver ingen erfaring med webudvikling eller design.

Du kan bl.a.:

  • Skifte billeder
  • Indsætte video
  • Oprette formularer
  • Rette tekst
  • Oprette nye elementer
  • Skabe nye undersider

Og selvfølgeligt mange andre ting.

Få hjælp af en ekspert

Selvom WordPress er relativt nemt at sætte op, kan alle og enhver få brug for en hjælpende hånd. Derfor kan du med fordel bede en ekspert om hjælp, hvis du går i stå med din hjemmeside eller render ind i tekniske udfordringer.

Der findes mange enkeltpersoner derude, som kan give en hjælpende hånd med din WordPress hjemmeside. Du kan også hente hjælp hos bureauer, der har speciale i webudvikling og webdesign.

WordPress hjemmesider er så populære, at du med sikkerhed hverken er den første eller den sidste, der sidder med netop dit problem. Derfor kan du sikkert også finde glimrende hjælp på verdens søgemaskiner, hvis du har brug for en hjælpende hånd.