Find den perfekte bordplade til dig

Står du og vil gerne finde den helt perfekte bordplade til dit nye sofa- eller spisebord? Men er du lidt i tvivl omkring hvordan du skal klare alt det med målene? Hvilken farve skal du ud og have fat i? Hvad med den træsort? Og hvad er det nu helt præcis en form for olie man skal have fat i til at mætte træet bagefter?

Der er mange spørgsmål at tage fat på, når man går i gang med at lave sit eget bord. Her besvarer vi nogle enkelte af dem.

Træsort

Hvilken træsort du vælger som din bordplade til dit nye bord er altafgørende. Det kommer til at betyde rigtig meget for hvilken indretning du generelt har i det rum, hvor bordet kommer til at stå i. Et bord er jo et forholdsvist stort møbel og derfor tager det også visuelt meget plads, når du kigger dig omkring i rummet. Derfor er det også meget vigtigt at du ved præcis hvilken træsort du gerne vil have fat i, før du går ud og køber det.

Hvilken træsort, du vælger, har desuden indflydelse på, hvad bordet senere kan bruges til. Nogle træsorter er mere solide end andre og er derfor meget bedre anvendt som for eksempel et spise- eller arbejdsbord.

Det rette mål

Den allervigtigste beslutning du kan tage, når du laver dit eget bord, er hvor stor bordet skal være. Det er altså vigtigt at du er omhyggelig med din måling, når du hiver målebåndet frem og måler afstand og længde af inde i den stue eller ude i havestuen.

At bestille bordplader efter de rette mål hjem er uhyre vigtigt for, at du får en god oplevelse og et vellykket produkt i sidste ende. Det ville være noget så træls at komme til at måle forkert af og bestille en bordplade hjem, som er et par dusin centimeter for stort eller småt. Så hellere lige måle af en ekstra gang før du begynder at bestille nogen plade hjem.

Alt afhængigt af hvilken træsort du bestiller hjem, så kan det også være noget besværligt selv senere at skære pladen til, i tilfælde af at man købte den for stor. Hvis man for eksempel køber en bordplade hjem i blødt træ, hvor målene er blevet lidt for store, så kræver det ikke meget energi lige at save det overskydende træ af. Men hvis bordpladen er af hårdt og massivt egetræ, så kan det hurtigt blive en noget mere besværlig opgave.

Samtidig kan det sagtens være, at du slet ikke selv har værktøjet til at måle af og tilpasse bordpladen sådan som du vil. Vær derfor gerne meget omhyggelig når nu måler af til din nye bordplade og sørg for at give butikken de helt rigtige mål. Dobbelttjek gerne målene en ekstra gang på maskinen, hvis du bestiller det hjem online. Eller få ekspedienten nede i butikken til at gentage målene over for dig, så du er helt sikker på, at det er de rigtige mål der bliver bestilt hjem til.