Hav styr på din firmapension inden din alderdom

I dag hedder pensionsalderen 67 og er med folkepension, så de fleste har et forsørgelsesgrundlag, og kan bruge deres eventuelle firmapension som supplement. Har man kun sin folkepension bør man kraftigt overveje at få en firmapension.

Fremtiden uden firmapension kan være usikker

Qua der bliver flere og flere danskere og ældrebyrden vokser ser mulighederne for at få en nævneværdig pension begrænsede ud hvis man lige er startet på arbejdsmarkedet. Allerede nu snakker de om igen at forhøje pensionsalderen for at få råd til at forsørge danskerne. Dette tiltag burde skræmme mange unge danskere og få dem til at tænke over deres alderdom. For når når man hæver pensionsalderen betyder det at der mangler penge, og har man ikke en firmapension er man prisgivet i forhold til hvad Folketinget beslutter.

Desto før du starter med at spare op til din pension desto mere får du

 

Renters rente er en smuk ting når man snakker om firmapension. For desto tidligere du starter med at spare op desto flere penge kan du nå at akkumulere. Derfor anbefales det at man sætter sin firmapension så højt som muligt i ens unge år. Her ham man muligvis heller ikke familie og børn hvilket gør det betragteligt nemmere at dedikere en del af gagen til pensionen. Derudover så sætter vi danskere oftest vores forbrug efter vores rådighedsbeløb, så når du aldrig at vende dig til at have de penge du bruger på din pension, vil du ikke mærke at du mangler dem, tværtimod.

Firmapension giver tryghed

Når man har en firmapension som supplement til ens folkepension kan man med sindsro gå alderdommen i møde. For det kan være en stor økonomisk omvæltning at gå fra et normaltlønsjob til folkepension. Har man ikke planlagt nøje kan man få store økonomiske konsekvenser ift. ens bolig. For er huset eller lejligheden ikke betalt ud kan det være vanskeligt at få økonomien løbe rundt og det ville være trist at ende op med at skulle starte sit otium ud med at skulle udskifte boligen.

Firmapension giver muligheder

En firmapension muliggør at man nyder sit otium med stil. For når man har tiden til at opleve verden så ville det være en skam hvis det var det økonomiske som gjorde at man ikke kunne gøre det. Dernæst er det også rart at kunne leve en forsødet alderdom hvor der er penge til at tage ud og spise, sejle forkæle børnebørnene.

For det er billigere end man tror at sikrer sin alderdom. For et så beskedent beløb som 500 kroner om måneden kan man faktisk, hvis man starter tidligt, få et nævneværdigt supplement til en sin folkepension, og med de tider vi går i møde er der ingen sikkerhed for at den findes til den tid hvor man går på pension Så der er utallige gode grunde til at overveje en firmapension, det altoverskyggene spørgsmål er om man tør lade og kaste terningerne med ens økonomiske fremtid, med risiko for en alderdom i armod.