Sådan får du et bedre indeklima i din bolig

Indeklimaet i din bolig er væsentligt for dit velbefindende i din bolig, samt din sundhed. Et dårligt indeklima kan give helbredsmæssige udfordringer og samtidig gøre det ubehageligt at befinde sig i boligen. Læs mere om hvordan du selv kan sørge for et godt indeklima, med simple råd.

Sørg for en bedre atmosfære

Atmosfæren i din bolig er vigtig, når man taler om indeklima. Her kan en lugtfjerner være behjælpelig. Du kan fx med fordel anvende en lugtfjerner fra Byoms. Denne vil hjælpe dig med at eliminere unødige lugtgener og gøre indeklimaet behageligt. En lugtfjerner er diskret og lille og kan fås i forskellige udgaver. Måske er det udelukkende nødvendigt i et enkelt rum, men kan også sættes i flere rum samtidig. Prisen er overkommelig og de er let tilgængelige både i butikker og online.

Luft ud

Selvom du anvender en lugtfjerner for at mindske eller fjerne unødige lugte, er det nødvendigt at lufte ud, for et godt indeklima. Det anbefales at man lufter ud dagligt. Dette er især vigtigt at huske om vinteren, hvor det ikke virker som det mest naturlige at åbne vinduerne. Om sommeren er vinduerne ofte åbne alligevel.

Undgå fugt

Med en lugtfjerner og ved at lufte ud kan man ikke forebygge fugt. Hvis din bolig har fugt, er det en alvorlig sag for dit indeklima. Dette bør til enhver tid undgås, forebygges og fjernes hvis det opstår. Den fugt der kan være i en bolig, er nemlig decideret sundhedsskadelig for beboerne. For at undgå fugt kan du sørge for at boligen kan ånde og at der er isoleret tilstrækkeligt og rigtigt.

Overvej varmekilde

Varmekilden har ligeledes betydning for indeklimaet i din bolig. Fx er brændeovn forurenende, mens fx gulvvarme er bedre i forhold til indeklima. Søg råd og vejledning fra professionelle, hvis du vil vide mere om dette.