Sådan får du fodvorter til at gå væk

Mange har på et ellers tidspunkt været bekendt med fodvorter. Det kan være en, som man kender, der har haft fodvorter, eller det kan være, at man selv har haft fodvorter.

Fodvorter er helt ufarlige, men de er utrolige smitsomme. Derfor skal man være opmærksom på ikke at komme til at smitte andre.

Hvis ens fodvorte ikke går væk af sig selv, så kan man få hjælp af en fodterapeut. Hos https://www.bedrefod.dk/fodproblemer/fodvorter/ tilbyder de professionelt hjælp ved fodproblemer såsom fodvorter.

Fodvorter kan gå væk af sig selv

En fodvorte skyldes en virusinfektion i huden, som medfører små flade udvækster, som også kendes som fodvorter.

Ofte går fodvorter væk af sig selv. Det kræver dog tid og tålmodighed. Der kan gå mellem et halvt til et helt år før, at fodvorten går væk af sig selv.

En fodvorte kan i nogle tilfælde gøre ondt. Det gælder i sær, hvis det er på fodsålen, at fodvorten sidder.

Hvis man synes, at det er irriterende, at man har en fodvorte, så kan man som tidligere nævnt enten få den behandlet ved en fodterapeut, som enten vil prøve at fryse fodvorten eller at skære den væk, eller man kan behandle den selv med et vortemiddel, som ætser huden, hvor vorten sidder.

Sådan undgår du at smitte andre med fodvorter

En anden grund, udover smerter, der kan være til, at man ønsker at få fjernet en fodvorte er, at en fodvorte smitter rigtig meget.

Man skal derfor være på vagt med ikke at komme til at smitte andre.

Hvis man fx er i svømmehal eller til gymnastik i skolen, hvor man skal i bad bagefter, så skal man huske at dække ens fod eller fodvorte til.

Det kan ske ved at tage en strømpe på, når man går i bad, men man kan også bruge badesandaler. Man kan også putte et plaster på vorten, når man skal i bad, eller hvis man går barfodet derhjemme.

Man skal passe på med ikke at træde på samme håndklæde som andre. Det kan smitte igennem afstødte hudceller.

Det er ikke kun, når man er ude, at man skal passe på med ikke at smitte andre. Hvis man bor sammen med nogen, så skal man selvfølgelig også passe på med ikke at smitte dem, som man bor sammen med.

Det kan virke besværligt med at skulle passe på med ikke at gå barfodet. Derfor vælger mange at få en fodvorte behandlet.