Sådan holder man den perfekte børnefødselsdag

Skal dit barn snart holde sin første børnefødselsdag for alle vennerne? Det er altid en spændende oplevelse at være med til en børnefødselsdag, selvfølgelig især for børnene, men også for forældrene, som skal sætte denne dag sammen, så den bliver helt perfekt, og ingen bliver skuffede.

Til en børnefødselsdag skal man selvfølgelig først og fremmest sørge for, at der er noget kage, boller, drikkevarer eller lignende, som børnene kan mæske sig i. Så er det også meget sjovt med nogle aktiviteter for børn, og man kan måske endda vælge et tema for det hele, så børnene rigtig kan få lov til at leve sig ind i et andet univers. Se mere her.

Festlig mad og drikke

Grunden til, at mange børn ser frem til at skulle til børnefødselsdage, er selvfølgelig først og fremmest, at det er en festlig dag, hvor kan være sammen med vennerne, men der er altså også rigtig mange, som glæder sig til at sætte tænderne i en masse kage og slik, da det jo ikke er noget, som de fleste børn får lov til at gå amok med i hverdagen.

Derfor skal der til den perfekte børnefødselsdag også være tænkt over, hvad der skal være at spise, og hvad der skal serveres at drikke. Her kunne et godt og klassisk valg være kage, boller, slikposer, saftevand og kakao. Disse er ting, som de fleste børn kan lide, og som de er vant til at få til børnefødselsdage.

Sjove aktiviteter for børn

En børnefødselsdag er selvfølgelig mere end bare at spise en masse usund mad. Til en festlig dag som denne er super sjovt og hyggeligt at sætte gang i nogle børneaktiviteter eller lege for børn, så der kan komme lidt gang i festen.

Der findes mange sjove aktiviteter for børn, og nogle af de lege, man tit ser til børnefødselsdage, er eksempelvis ballondans, stopdans, banke banke bøf, alle mine kyllinger kom hjem og mange flere. Det gælder bare om at vælge nogle sjove lege, som alle børnene med sikkerhed kender – for alle skal være med til at have det sjovt på denne særlige dag.

Du kan også få hjælp til sjove og lærerige børneaktiviteter udefra – så er du i hvert fald sikker på, at børnefødselsdagen ikke bliver kedelig.

Et tema?

Når man holder børnefødselsdag, kan man også overveje, om man vil have et tema for dagen. Det er rigtig sjovt med et tema, og så kan det også være nemmere at finde på, hvilke børneaktiviteter man skal lave, og hvilken slags kage og drikkevarer der skal serveres.

Man kunne eksempelvis holde sørøvertema, prinsessetema, filmtema eller noget andet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan finde på, men spørg eventuelt barnet, om han eller hende har nogle ønsker til tema – det er trods alt barnets fødselsdag og ikke din.

Med dette sagt skulle du gerne være klar til at holde et brag af børnefødselsdag, som sent vil blive glemt.