Skal du have fartskrivere til din virksomhed?

Fartskrivere er målerne der installeres i større og tungere køretøjer, der bruges i erhvervsøjemed. Målerne bruges til at måle køre/hviletid og hastighed. Det er i mange tilfælde lovpligtigt, men det kan også være en hjælp til chefen, til at sikre at medarbejderne overholder reglerne.

Her kan du blive klogere på hvad de er, og hvad du skal være opmærksom på, når du bruger dem.

Få styr på reglerne

Der kan være flere forskellige grunde til at man skal have en fartskriver i sin bil eller lastbil. Det kommer meget an på hvad bilen skal bruges til, hvem der kører den, hvor meget den vejer og så videre.

Blandt andet skal fuldtidschauffører af store tunge køretøjer, altid vise en gyldig fartskriver. Derfor er det en god idé at sætte sig lidt ind i reglerne. På den måde kan du også finde ud af om du anskaffer den for din egen skyld, eller om det er en nødvendighed på grund af reglerne. Ligeledes er det også vigtigt at huske at gemme sin data i minimum et år efter, i tilfældet af politiet skulle vælge at lave kontrol.

Analog eller digital fartskriver?

Du skal selvfølgelig have den bedste, mest funktionelle fartskriver, som passer til dig og til dine behov. Du har her to muligheder at vælge i mellem: den analoge og den digitale. Den første er den gammeldags version, hvor al data bliver skrevet ned på et papirdiagram. Den er traditionel, men det er ikke så ofte den bliver brugt, da der nu er kommet en digital løsning.

Den digitale løsning er nemmere at have med at gøre. Den kan registrere al data samlet, for hver en chauffør. Det betyder at hver chauffør får sit eget personlige kort at bruge. Det gør det også nemmere til en eventuel kontrol.

Det smarte ved den digitale fartskriver er også, at den registrerer al aktivitet. Det er så op til chaufføren at indstille den til den rigtige aktivitet. Dette forsikrer også chefen om, at der ikke bliver snydt med køre- og hviletid.

Udnyt den tachografiske service

Når man bestiller en fartskriver, så kan man tit og ofte få en såkaldt “fartskriver-service”. Det betyder at du kan kontakte en support med de spørgsmål du måtte have, til aflæsning af fartskrivere, hviletidsregler og andet. Så er du sikret en god service.

Ligeledes kan du også gennem denne service, blive påmindet om aflæsning, samt få udleveret rapporter om kørslen. Det er et krav at man som virksomhed får aflæst førerkortet minimum hver tredje uge, samt aflæsning af fartskriveren minimum hver 2. måned.

Med en tachografisk service, kan du få en jævnlig påmindelse om at gøre dette, så det aldrig bliver glemt. På den måde undgår du som chef/virksomhed, at overtræde reglerne og risikere en bøde. Derudover vil du også være på forkant med eventuelle overtrædelser, som chaufførerne måtte have lavet. Så er du også godt forberedt til en virksomhedskontrol.

Derfor er det en rigtig god idé at overveje denne service.